Depanare, asamblare si configurare Calculatoare Desktop

Desktop e un cuvânt englez cu traducerea “spațiu de lucru”. În tehnologia calculatoarelor, desktop poate însemna:

Un calculator relativ mic (computer), care prin proporțiile lui se poate plasa pe masa de lucru, culcat sau în picioare, de exemplu de tip PC sau și Macintosh. Tot desktop se mai numește și tipul constructiv respectiv. În general calculatorul de tip desktop este ușor de transportat, dar prea greu pentru a fi și portabil. Unul dintre subtipurile desktop-urilor se numește “All-in-One” (din engleză: “Totul în unul”, totul într-o carcasă), la care computerul propriu-zis este atât de miniaturizat încât a putut fi integrat în spatele ecranului plat, fără să mai constituie o unitate (piesă) separată. Modularitatea computerelor de acest tip este însă limitată.

Dacă doriți să configurați un calculator sau nu știți pe care să-l alegeți puteți apela la noi cu încredere!

Sunați acum : +40784094820

Scrieți-ne la: contact@setyz.ro sau accesați secțiunea de contact aici.

Vedeți lista de prețuri aici.

Pentru întocmirea corectă și completă a devizului de reparație pentru un calculator ce prezintă defecte de afișaj, placa de bază, este necesar ca acesta să fie lăsat în service pentru diagnosticare.
Timpul estimativ pentru diagnosticare este cuprins între 12-48 ore (variază în funcție de complexitatea defectului și rata de aglomerare a service-ului).
Calculatorul este lăsat în service pe baza unui proces verbal de predare-primire.
80% din calculatoare, sunt reparate într-un interval de 24-48 ore.
După diagnosticare, vă sunăm în legătură cu defectul calculatorului și costurile aferente reparației.
În majoritatea cazurilor, calculatoarele pot fi reparate în aceeași zi după diagnosticare.
Se merge mai departe cu reparația doar cu acordul clientului.
Vă anunțam noi de îndată ce calculatorul este reparat și gata de predare.
Diagnosticarea 100 lei, se plătește doar dacă nu se accepta reparația după ce diagnosticarea a fost finalizată.

Costurile estimative pentru reparația unui calculator sunt cuprinse între 50 – 450 lei, dar uneori pot depăși aceste costuri.

Termenul de garanție pentru piese și manoperă, îți este comunicat înaintea reparației.

Garanție tehnica:

Garanție la piese: 12/24 luni în funcție de producător.
Garanție la manoperă: 3 luni

  • Se aude că pornește, dar nu se aprinde ecranul

Acest simptom poate fi cauzat de orice componenta a calculatorului, au fost situații când și un simplu cablu SATA de la hard disk, ținea calculatorul în scurt.
De cele mai multe ori, componente precum placa de bază, memoria RAM sau placa video au fost răspunzătoare de cauzarea defecțiunii de acest tip.
În aceasta situație, doar în service se poate realiza o diagnosticare exactă a defectului. Este necesar să apelați la serviciile noastre profesionale de reparații calculatoare.

  • În timpul funcționarii se închide brusc

În 95% din calculatoarele care manifesta acest defect, problema este cauzata ori de supra-încălzire ori de insuficienta de tensiune.
Supra-încălzirea înseamnă că procesorul, ori cipul plăcii video, ajunge la o temperatura critica si intra în protecție pentru a nu se arde. De regulă este însoțită și de zgomote ale ventilatorului de răcire.
O curățare completă de praf (mentenanță periodica) care include si înlocuirea pastei termo-conductoare ar trebui să rezolve problema, tocmai din acest motiv este recomandată o curățare completă a calculatorului de praf și înlocuirea pastei termo-conductoare la un interval de 12 luni.
Insuficiența de tensiune înseamnă ca sursa de alimentare nu mai oferă suficientă putere pentru consumul de tensiune ce il generează calculatorul, prin urmare aceasta trebuie înlocuită. Acest fapt se datorează  îmbătrânirii componentelor.

  • Ecran albastru(blue screen)

În timpul funcționarii, aleatoriu apare un ecran albastru cu mult scris alb si calculatorul se restartează

Acel ecran albastru se numește „Blue screen” si poate apărea din cauza unei componente defecte, ori a unui erori generata de sistemul de operare.
Componenta ce cauzează blue screen-ul, poate fi câteodată foarte greu de identificat deoarece se manifesta aleatoriu, adică poate să apară odată la câteva ore.

Imagini pentru blue screen error
Pentru identificarea componentei defecte, trebuie verificata în prima faza memorie RAM si hard disk-ul, acestea fiind principalele componente ce se pot defecta ușor și cauza apariția erorii.
Dacă în urma testelor nu reiese nici o componentă a fi defectă, se trece la verificarea software (sistemului de operare).
Programele software ce testează componentele, nu sunt 100% sigure, de cele mai multe ori identificarea cauzei unui astfel de defect ține și de experiența tehnicianului.

  • Probleme cu sistemul de operare

Calculatorul pornește dar când apare sigla Windows-ului rămâne blocat sau se resetează

Asta înseamnă că nu mai intră în Windows și ar trebui reinstalat.
Posibile cauze ce duc la manifestarea unei astfel de defecțiuni sunt: sistem de operare virusat, hard disk defect, modificarea voită sau nu de către utilizator a unor fișiere importante din sistemului de operare.
În cazul în care exista date importante (poze, documente, filme, baze de date ale programelor, mail-uri) în calculator, acestea se pot pierde dacă nu sunt salvate înainte de a începe reinstalarea sistemului de operare.

  • Sistemul de operare și aplicațiile se încarcă greu

Tehnologia avansează foarte rapid la nivel hardware cât și la nivel software.
Aplicațiile ce le folosim de zi cu zi sunt actualizate constant, automat acestea trag de la sine un consum mai mare de resurse. Aceste resurse înseamnă viteza procesorului, cantitatea de memorie ram, viteza hard disk-ului.
Ia în considerare faptul că sistemul de operare gol (fresh install) are nevoie de o anumită cantitate de resurse pentru a funcționa în parametrii lui normali.
După care urmează programul antivirus și alte programe care rulează în fundal (fără a fi văzute), orice program cât de nesemnificativ ar părea, prezența lui în sistemul de operare atrage de la sine un consum de resurse în plus.

  • Când apeși butonul de power, nu se aprinde ecranul și se aud câteva beep-uri

Precum și primul defect prezentat la această secțiune, calculatorul nu afișează nici o imagine pe ecran din cauza unei componente defecte.
Beep-urile ce se aud, semnifica un COD pe care BIOS-ul plăcii de baza îl redă pentru a semnala componentă ce o detectează a fi defectă.

Fiecare placă de bază sau mai bine zis BIOS emite astfel de COD-uri, ele pot fi diferite în funcție de bios.
Beep-urile de obicei sunt de genul 3 scurte – 1 lung, 4 lungi, 2 scurte – 2 lungi și așa mai departe.

  • Probleme cu placa video

Pe ecran apar diverse dungi colorate sau caractere indescifrabile

Dacă porniți calculatorul și observați că pe ecran apar dungi subțiri de diverse culori care sunt statice ori se plimbă sau fluctuează, este posibil ca placa video sa fie defectă sau driverul corupt.

O altă manifestare a plăcii video defecte, mai este afișarea cifrelor și a literelor sub forma de anumite caractere indescifrabile.
În proporție de 98% cauza pentru care placa video se defectează este supra-încălzirea, tocmai din acest motiv este recomandată o curățare completă a calculatorului de praf și  înlocuirea pastei termo-conductoare la un interval de 12 luni.

  • Când apeși pe butonul de Power nu se întâmplă nimic

De cele mai multe ori, acest defect este cauzat de către sursa de alimentare. Dacă se încearcă cu o altă sursă și tot nu funcționează, este foarte posibil ca placa de baza sa fie problema,dar foarte rar poate fi și procesorul.

Pentru a găsi componenta defectă se face un test încrucișat.

  • Nu funcționează internet-ul 

Internetul nu poate funcționa din variate motive.
Dacă nu ești un utilizator de calculator avansat și nu ai suficiente cunoștințe pentru a ști ce pași trebuiesc urmați în vederea depanării unui calculator fără conexiune la internet, ar trebui să apelezi la un tehnician pentru asistență.

  • Când deschizi o pagina de internet apar și alte pagini nedorite cu reclame

Când deschizi o pagină de internet, brusc mai apare încă una cu o reclamă sau te redirecționează către un alt site pe care nu ai dorit să-l accesezi.

Acest comportament înseamnă că sistemul de operare a fost infectat cu viruși de tip malware, adware care au ca scop afișarea de reclamă abuzivă și/sau furtul de date personale.

  • Devirusare desktop sau laptop

Timp pentru devirusare: 2-48 ore
Ce tipuri de infecții eliminam: viruși, troieni, malware
Măsuri de siguranță pe viitor: instalare anti-virus, anti-malware
Cost devirusare: 30-100 lei (variază în funcție de complexitate)

  • În cazul calculatoarelor virusate, exista doua situații posibile

Atunci când calculatorul este virusat dar nu ai date importante care trebuie salvate.
Atunci când calculatorul este virusat și ai date care nu trebuiesc recuperate.

  • Calculator virusat fără salvare de date

Se formatează complet hard disk-ul
Se reinstalează sistemul de operare curățat(fresh install) cu program antivirus de la început;
Care sunt beneficiile: sistemul de operare se încarcă mai ușor, scapi de orice virus ai fi avut, vei avea toate programele de baza și protecție antivirus instalata de noi de la început

  • Calculator virusat cu salvare de date

Se rulează programe de scanare antivirus, anti-malware;
După identificarea tipurilor de viruși, dacă programul antivirus nu poate devirusa se aplica kit-uri speciale dezvoltate pentru acel tip de virus;
Se copiază datele importante de pe hard disk pe un alt hard disk extern;
Se rulează iar scanarea antivirus și anti malware pentru datele salvate;
După devirusarea datelor importante și a sistemului de operare existent, se copiază înapoi datele;
Costurile procesului de curățare a calculatorului de viruși (devirusare) pot fi influențate de numărul de viruși detectați și de cantitatea de informație de pe hard disk care necesita devirusare.

  • Costuri informative pentru devirusare

Devirusare: 30-100 lei (variază în funcție de complexitate);
Backup date: 1 leu/GB;
Reinstalarea sistemului de operare: 100 lei calculator/laptop, include și alte aplicații la cerere (browsere,office,etc.). Pentru Windows recomandăm conectarea la contul Microsoft.

Nu se acorda garanție tehnica la software-ul antivirus și anti-malware.

  • Ce garanții oferim noi

La ieșirea calculatorului din service acesta nu va mai avea nicio urma de viruși/malware/troieni;
La ieșirea calculatorului din service acesta va avea instalat și actualizat la zi un software antivirus care este extrem de rapid și eficient, în pas cu tehnologia, sisteme cloud, filtre firewall . Experimentezi alături de noi avantajele oferite de o protecție antivirus de ultima generație, fără a le simți prezența prin suprasolicitarea procesoarelor și a memoriei RAM. Împreuna vom alege variantele ce oferă cele mai multe avantaje sistemului tău, de la eficiența în detectarea semnăturilor de viruși pană la viteza de scanare rapida a calculatorului.

  • Instalare program antivirus pe desktop/laptop

Asigura protecție antivirus, anti-malware, anti-troieni, anti-hackeri. Prețul variază în funcție de versiunea aleasă,  free sau în baza unui abonament anual plătit direct de client.
Durata de instalare este de aproximativ  30 minute.

Secured By miniOrange